Etikk og nettvett

I vår satsing på digitale verktøy, har vi hatt stort fokus på etikk, skikk og bruk. Vi har et bevisst forhold til de bildene vi tar i barnehagen, og hvordan vi benytter dem. Ville jeg ha syns det var gøy å få se et bilde av meg selv på veggen eller på skjerm når jeg var skitten rundt munnen?

Vi har flyttet fokuset fra å ta portrettbilder av ungene, til å ta bilder av prosesser som viser hva vi jobber med i barnehagen. Dette for å synliggjøre hva barna opplever og lærer i hverdagen.

Barnehagen har egen hjemmeside, facebookside og egen blogg. Det krever at vi har et bevisst forhold til hva som legges ut av bilder, film og tekst.

Barna får ikke lov å gå på internett alene, og den voksne som sitter sammen med ungen har ansvar for å ha et kristisk blikk på hva som dukker opp av reklame og lignende.

Vi ønsker å bidra til at også foreldrene får et bevisst forhold til bruk av spill, internett og sosiale medier. Vi har derfor lagt ut to linker som gir retningslinjer for nettbruk;

Har du barn på sosiale medier? Dette trenger du å vite - hefte fra Medietilsynet

Link til heftet " I beste mening- om bilder av barn på nett